HTML

eXTReMe Tracker

Recept-tár az egyszerűen elkészíthető ételekhez

Olyan egyszerű, hogy te is meg tudod csinálni, és még másnak is ízleni fog

Friss topikok

HTML

Egyszerű és finom

2007.10.01. 21:55 | bandik | Szólj hozzá!

Címkék: egyszerű finom könnyű elkészíteni

 

Nevezzük egyszerűen: finomságnak.

Tényleg finom, és könnyű elkészíteni!

 

Vargabéles

Hozzávalók (4-6 személyre): 1 csomag réteslap, 30 dkg finommetélt, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 4 db tojás, 10 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 5 dl tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj.

 

Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá és óvatos keverés mellet ezt is add a masszához. Egy magas peremű tepsit kenj ki olvasztott margarinnal és béleld ki az egyik réteg réteslappal. Terítsd el benne a tölteléket, majd fedd le a réteslap maradékával. A tetejét kend meg margarinnal és mérsékelt tűzön süsd pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálald.

Ha nincs réteslapod, akkor az is megfelel, ha a kikent tepsit meghinted zsemlemorzsával.

A bejegyzés trackback címe:

https://recept-tar.blog.hu/api/trackback/id/tr88182967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása