Sárgaborsó főzelék
Hozzávalók:
4 személyre:
50dkg feles sárgaborsó, 8 ek sovány tejföl,
4 kk liszt, kevés tej tej, egy gerezd fokhagyma,
só, pirospaprika
4 személyre:
50dkg feles sárgaborsó, 8 ek sovány tejföl,
4 kk liszt, kevés tej tej, egy gerezd fokhagyma,
só, pirospaprika
Elkészítés:
A sárgaborsót hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap leöntjük róla a vizet és friss, hideg vízben feltesszük főzni. Mikor puhára főtt, leszűrjük. (Robotgéppel turmixolva krémesebb). A tejfölt a liszttel és egy kevés tejjel kikeverjük. Visszatesszük a tűzre a sárgaborsót, és hozzáöntjük az előbbi keveréket. Összekeverjük, összefőzzük kicsit. Egy gerezd fokhagymát összetörve hozzáadunk, sózzuk, kevés pirospaprikával színezzük.
Önmagában is finom, de piritott hagymával, sült virslivel, vagy bármilyen sült hússal is nagyon jó és kiadós.
A sárgaborsót hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap leöntjük róla a vizet és friss, hideg vízben feltesszük főzni. Mikor puhára főtt, leszűrjük. (Robotgéppel turmixolva krémesebb). A tejfölt a liszttel és egy kevés tejjel kikeverjük. Visszatesszük a tűzre a sárgaborsót, és hozzáöntjük az előbbi keveréket. Összekeverjük, összefőzzük kicsit. Egy gerezd fokhagymát összetörve hozzáadunk, sózzuk, kevés pirospaprikával színezzük.
Önmagában is finom, de piritott hagymával, sült virslivel, vagy bármilyen sült hússal is nagyon jó és kiadós.