HTML

eXTReMe Tracker

Recept-tár az egyszerűen elkészíthető ételekhez

Olyan egyszerű, hogy te is meg tudod csinálni, és még másnak is ízleni fog

Friss topikok

HTML

Főzelék

2007.10.08. 14:29 | bandik | Szólj hozzá!

 

Sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:
4 személyre:
50dkg feles sárgaborsó, 8 ek sovány tejföl,
4 kk liszt, kevés tej tej, egy gerezd fokhagyma,
 só, pirospaprika


Elkészítés:
A sárgaborsót hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap leöntjük róla a vizet és friss, hideg vízben feltesszük főzni. Mikor puhára főtt, leszűrjük. (Robotgéppel turmixolva krémesebb). A tejfölt a liszttel és egy kevés tejjel kikeverjük. Visszatesszük a tűzre a sárgaborsót, és hozzáöntjük az előbbi keveréket. Összekeverjük, összefőzzük kicsit. Egy gerezd fokhagymát összetörve hozzáadunk, sózzuk, kevés pirospaprikával színezzük.
Önmagában is finom, de piritott hagymával, sült virslivel, vagy bármilyen sült hússal is nagyon jó és kiadós.

A bejegyzés trackback címe:

https://recept-tar.blog.hu/api/trackback/id/tr60190137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása