Hozzávalók:
burgonyapüré
20 dkg füstölt szalonna
(1cm-es kockákra vágva)
2-3 fej vöröshagyma
A szalonnát ki kell sütni(szokták mondani zsírjára). A zsírban megpirítjuka a kockákra vágott vöröshagymát. A kész krumplipürét a tányér közepére helyzzük, és ráborítjuk a sült szalonna és hagymadarabkákat.
Burgonyapüré
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 2 dl tej, 1 evőkanálnyi vaj, só és bors(ha van, akkor legjobb a fehér)
A burgonyát összevágjuk, nem túl nagy darabokra. Megfőzzük sós vízben. Leszűrés után, -ha lehet akkor krumplinyomóval- összetörjük.Gyenge lángon melegítve hozzáadjuk a vajat (vagy margarint), és állandó keverés mellett-ha lehet habverővel- lassan hozzáadjuk a megforrósított tejet. Befejezésül -ízlés szerint- megsózhatjuk.
Ez sajnos olyan étel, amit frissen kell tálalni. Ennek ellenére nagyon finom.